Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
fallback

Шефката на парламента Цвета Караянчева призова депутатите да помнят думите на Левски и да работят за страната.

Oще по темата

Днес почитаме паметта на най-великия син на България, каза тя по повод 147-та годишнина от смъртта на Апостола на свободата.

„За всеки българин той е най-чистата и свята линчост в нашата история, символ на стремежа към свобода и независимост. Левски е нашият апостол и водач, светец и революционер, нашето основание за самочувствие и гордост, той ни научи да вярваме в своите сили“, коментира Караянчева.

Тя цитира думите на Левски “За Отечеството работим. Кажи ти моите и аз твоите кривици и да се поправим и все заедно да вървим, ако ще бъдем хора“.

„Нека помним това, което ни завеща, защото той е нашият идел и нашата съвест“, призова Караянчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 4 години

Тази семпла калинка е загърбила Левски - в смисъл, портретът на Апостола е зад гърба й! Тази калинка, рожба на шегите на Съдбата, простовата и невъздържана, некултурна и негодна, си е повярвала много! А моето отношение към нея е: "Снемам доверието!". Чиба!

21

ПроСоТо

преди 4 години

ще повторя:-СРАМНО,ОБИДНО И НАГЛО звучи изхвърлянето на тая,че "Работила ЗА Отечеството"!Това да го каже на ескимосите,..ако все още има такива на полюса..

20

1

преди 4 години

Заради това ли оставихте раненото дете ,край Хитрино,а вие др.караянчева полетяхте с хеликоптера за София,понеже "работите",за отечеството,това детенце,не беше от ,отечеството ни.

fallback