Снимка: БГНЕС
fallback

 В телефонен разговор с руския президент Владимир Путин българският президент Румен Радев е потвърдил участието си в тържествата в Москва на 9 май по случай 75-годишнината от победата над нацистка Германия, съобщи днес пресслужбата на Кремъл.

"Държавният глава на България потвърди своето участие в тържествата в Москва на 9 май 2020 г., посветени на 75-годишнината от Победата във Великата отечествена война", се казва в съобщението, цитирано от ТАСС.

В разговора, състоял се по инициатива на българската страна, двамата президенти са разговаряли и за съвместните енергийни проекти. "Обсъдени бяха редица актуални въпроси на руско-българското сътрудничество с акцент върху реализирането на проектите в областта на енергетиката", казаха още от Кремъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

224

Чичо

преди 4 години

Моя баща също е участвал в ВСВ в първата фаза на войната шести конен полк първа българска армия. Минал е през Гърция Македония Сърбия до драва соболч. На няколко пъти е влизал в битки с немците два пъти е роняван Имаше в челото парчепце от коршум дум дум с него си и отиде от този свят.

223

Да допълня...

преди 4 години

До Да229 230 Свекъра ми почина скоро на 96г. и е участник във ВСВ в Унгария.Някъде е имало и боеве , но той казваше че не е виждал немски войник.И кой вкарва България в последния момент на войната ?

222

Да229

преди 4 години

Гледай филма тримата от запаса, зарево над Драва, ако не си учил история и тогава говори че България не е участвала в ВСВ

fallback