Снимка: БГНЕС
fallback

След като главният прокурор Иван Гешев разпореди на ДАНС да извърши проверка на цялата приватизация, депутатите от "Атака“ внесоха промени в Наказателния кодекс, с които искат да отпадне давността при разследването на тези сделки.

"Искаме да развържем ръцете на главния прокурор“, обясни мотивите Десислав Чуколов.

Той похвали Гешев, който според него е заявил своята устременост.

"Предлагаме промяна в НК, с която ще развържем ръцете на главния прокурор и на ДАНС да си свършат работата и да се случат нещата и тези, които са крали държавата, да бъдат съдени“, коментира Чуколов.

Той припомни, че още от 2005 г. "Атака“ иска да се разследват сделките от приватизацията, но до момента нито един парламент не се е съгласил на това.

Другата промяна, която внасят от "Атака", е за отпадането на давността при разследването и на хора с имунитет като депутатите и евродепутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 4 години

Крайно време беше да се потърси отговорност от мошениците приватизатори и от Главния Бандит Костов. А и Софиянски другия бандит, дето продаде Централни Хали за 5000 долара.

82

Анонимен

преди 4 години

Дори юристите не стават в прокуратурата. Като разследвате приватизацията "без давност", какво ще направите? Ще развалите сделки? Ха-ха-ха, че те парите отдавна са опапани и изчезнали зад граница, превърнати в имущество на името на някой трети и пети по веригата.Ще търсите наказателна отговорност? Хо-хо-хо, че тя давността за такава изтече отдавна и не можете с обратна сила дапромените каквото и да било.Само плямпате врели-некипели и показвате колко юридически неграмотни сте.

81

Някой

преди 4 години

ЧУколов и ти одъртяваш като мене.

fallback