Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Няма основание за импийчмънт на президента. Тази идея дойде след пламенното слово на Георги Марков, който точка по точка обори мотивите в решението на президента за свалянето на доверието към правителството. Това е политически акт, но няма никакво основание. Президентът не е пристъпил нито един от текстовете на Конституцията", каза журналистът Валерия Велева в студиото на "България сутрин".
Oще по темата


Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг пък смята, че основанията за импийчмънт биха били две - държавна измяна или нарушение на Конституцията.

"Президентът няма как да е нарушил Конституцията, нито да е извършил държавна измяна", посочи Валерия Велева.

Според Павлов този член е един от най-ясните и дефиниран в Наказателния кодекс - поставяне в услуга на чужда държава.

"Това е изцяло вътрешен проблем и недооценяване на политическата ситуация в България от страна на президента. Има основание за огромна част от критиките по отношение на управлението, но в никакъв случай за този апокалиптизъм, който сезираме в мотивите. Това са много тежки обвинения, които Радев не трябва само да ги казва, а да ги подкрепи с факти", каза още Велева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея това е последният ход за смразяване на две институции и когато го предприемеш, трябва да си наясно кои са съюзниците, какво следва отвъд този ход и какво предлагаш като решение.

"Не знам кой го съветва, но той е избрал неудачен стил на поведение. Причината едва ли е в това, заради което го обвиняват", посочи Юлий Павлов.

Той добави, че, за да се оправдае питането на главния прокурор, може да предполагаме, че има още нещо, което засега не е обявено публично.

"Независимо истинско или имагинерно - президентът може да е разбрал за това и тогава това е изпреварваща атака, за да се защити", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

НЕУДАЧЕН

преди 4 години

СТИЛ на поведение!И това е ПРЕЗИДЕНТ с кабинет, екип, за КАКВО вземат заплати ?Плащаме ги ние.

50

Анонимен

преди 4 години

до 49Румен Радев има железни нерви, не е като пож..арникарят който цвили като коби..ла когато са го ядосали и обижда всички около него

49

Анонимен

преди 4 години

Отдавна съм снел доверието си от РР!

fallback