Снимка: БГНЕС
fallback

Очаквано левицата застана плътно зад президента Румен Радев, който разкритикува остро правителството и обяви вчера, че снема доверието си от него.

Oще по темата

Левият Крум Зарков коментира, че такова действие от страна на държавен глава не е прецедент, защото същото направи и Росен Плевнелиев, президент в периода 2012-2017 г.

„От вчера има много коментари, но пропускате една ключова фраза на президента – той каза, че на всичко това трябва да се сложи край – на розовите думи, на източването на публичните средства и на абсолютно неприемливото бездействие, което вкарва страната ни в безвремие“, посочи червеният депутат.

Според него управляващите се дразнят от реакцията на Радев не толкова, защото той сне доверието си от кабинета или защото е критичен, а заради това, че казвал истината.

„Вие я знаете, но не я приемате и на всичко това трябва да се сложи край“, скочи Зарков.

Той припомни, че в Перник няма вода, а въздухът в цялата страна е замърсен, като вината за това носели управляващите.

„Въздухът, който дишат хората ги вкарва в болница, в порутените общински или в лъскавите частни, всяка година отпускаме все повече пари за здравеопазване, за да точат НЗОК. От всичко това най-много страдат пенсионерите“, посочи Зарков.

Той смята, че и за скок на пенсиите ще се намерят средства, ако се спре източването на публичния ресурс и когато „правителството не проспива, че някакви хазартни босове не си плащали на държавата с години“.

Според него образованието също е лошо, добрите ученици бягат навън, социалната система не работи добре.

Проблеми имало и в сферата на правосъдието.

„Не е тайна, че атаките срещу президента са заради това, че той каза, че трябва да се направи нещо далеч по-значително в този сектор“, посочи Зарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 4 години

Ей, тая мутра на снимката, заслужава целия клас да му се изреди, да го заплюват!

67

Анонимен

преди 4 години

До Нищо новоНе искам нищо да ми обясняваш Мога да ти изредя още знаеш ли колко неща с които ГЕРБ няма нищо общо.Изключително нелепата масова приватизация чиито творци имаха единствено за цел да купят предприятията на безценица и после да ги препродадат с печалба за себе си, изключително *** раздробяване на земята уж я връщат на старите собственици виж докъде я докараха фалирането на финансовата ни система 96 -97 година,спекулата, в която самият премиер Костов бе замесен. Още искаш ли?

66

Нищо ново

преди 4 години

До Анонимни 68-69: Кой не казва нещо ново? Свалете си розовите очила и погледнете истината в очите. Преди десет години ли беше спряно строителството на АЕЦ "Белене"? Да, още преди Дянков да стане финансов министър каза: "Няма да дам един лев за АЕЦ". И стратегическият инвеститор RWE се оттегли. Нищо не е забравено.Преди десет години ли се изпразни язовирът в Перник и в Омуртаг, и колко пъти през това време ремонтираха там водопроводните мрежи. Кой прибираше рушветите от експлоатацията им? ГЕРБ

fallback