Снимка: БГНЕС
fallback

Управлението на БКП продължава да разделя обществото, а Денят на признателност и почит към жертвите на режима скараха ГЕРБ и БСП.

Oще по темата

Тон даде Спас Гърневски от мнозинството, който в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ припомни, че 1 февруари 1945 г. е денят, в който посрещат смъртта си регенти, депутати, офицери, министри, общественици. Те са жертви на Първи състав на Народния съд.

„Народният съд е бил органът на левия терор и основната цел е била ликвидирането на опонентите. По време на червения терор през годините и с изстъпленията в концлагерите са намерили смъртта си десетки хиляди души, семействата им са изселвани, унизявани, тормозени“, скочи той.

Протестиращите срещу наредба Н-18 блокираха "Орлов мост"

След установяването и господстването на едноличната власт на комунистическа номенклатура, която продължи 45 години, България е доведена до фактически фалит, продължи Гърневски.

Според него БКП е ограбила държавата, а днес „бившите другарки и другари от номенклатурата са щастливи госпожи и господа, богати, с деца преливащи от самочувствие“.

„Ежедневно настояват от трибуната на парламента за социална справедливост, за по-високи пенсии и доходи, но не казват колко са били по време на тяхното управление - три пъти по-малко, настояват за чиста храна и чист въздух, а кой скри аварията на „Чернобил“, тогава номенклатурата се снабдява с екологично чиста храна, а сега казват, че хората дишат рак и пият отрова“, обвини още депутатът от ГЕРБ.
 
Според него дори ако само 30% от криминалния преход се върне в държавата, тя ще е различна.

Александър Симов от БСП не му остана длъжен.

„Респект към поетичното въоръжение на г-н Гърневски. За мен винаги е странно как може това да каже човек, който е писал стихотворение за възхвала на комунизма, чудно ми е как един пролетарски поет може да си позволи подобна стилистика“, скочи социалистът.

Според него нещата в държавата не вървят на добре, две правителства на Бойко Борисов падат под натиска на протестите, а третото е напът, защото България е излязла на улицата.

„Къде е този просперитет, тази икономическа стабилност само преди 2 дни хората бяха тук и искаха оставката на Борисов“, продължи Симов.

Червеният депутат призна, че всяка жертва на комунистическия режим заслужава почит, но е крайно време политиците да спрат са ровят костите на тези хора.

„Спрете да използвате историята, махнете си мръсните отпечатъци от нея, защото това е гавра с миналото на България“, призова Симов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

167

Нищо ново

преди 4 години

Гърневски страда от старческо о'глупяване. Освен приказки от този род, нищо друго смислено не може да каже. Не може да каже две думи нито за настоящето, нито за бъдещето, но го държат в Народното събрание, защото е усвоил п'росташко-п'ровокативният гербаджийски стил.

166

Динков

преди 4 години

Извинявам се за неволната грешка ,но автоматичният редактор е изписал Д-р Симов,а аз имам предвид другаря Симов...

165

Динков

преди 4 години

Като слушам д-р.Симов,не само се разочаровам ,но се и отчайвам,че комунизмът не само няма да бъде премахнат и осъден наистина (както е в редица държави от бившия соц лагер) ,но си има и наследници,които са много добре образовани и са изучени на тънкостите за манипулиране и угнетяване на народната маса... А като чета коментарите се питам да ли поради ниска култура ,необразованост,следствие на народо психологията или просто стокхолмски синдром,че има хора които приемат химератаКомунизъм...

fallback