Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback
Общ преглед
Очаквано вотът на недоверие към правителството, внесен от БСП заради провала в политиката на околната среда и водите, не мина.
 
Гласуваха общо 235 народни представители. "Против" бяха 124 депутати, "За" - 102, "Въздържали се" - 9.
 
Против правителството гласуваха само депутатите от БСП и ДПС, от "Воля" се въздържаха, а независимите подкрепиха управлявщите от ГЕРБ и ОП.
Oще по темата
Гласуването мина в отсъствието на премиера Бойко Борисов.
 
Той не дойде и на дебатите по вота, който се проведоха в края наминалата седмица. Над 4 часа депутатите от опозицията и управляващите излагаха своите аргументи „за“ и „против“ правителството.
 
Това беше четвъртият вот на недоверия към кабинета „Борисов“ 3.
 
Според левицата оставката на екоминистъра Нено Димов не е достатъчна и те искат смяна на целия кабинет.
 
Социалистите обвиниха управляващите, че не са предприели по-рано мерки за бедственото положение с водата в Перник и умишлено са скрили истината заради местните избори. Цитираха данни за вноса на отпадъци, както и статистика за замърсяването на въздуха и последствията от това.
 
След гласуването шефката на депутати от ГЕРБ Даниела Дариткова отсече, че правителството има потенциала и силите да се справи с всички предизвикателства и да довърши мандата с реализация на заявената програма.

Съпартиецът й Красимир Ципов отсече, че решаването на водната криза няма как да се случи със създаването на конституционна криза.

"БСП не може да решава проблеми, а да ги създава. Не чухме нито едно конкретно предположение как да се реши водната криза в Перник, единствена цел, която преследвате е да влезете във властта през задния вход, за за отклоните България от демократичния път",скочи той на социалистите.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

219

Нено

преди 4 години

Какви вотове ? Нали тия мишки, независими, Воля и тем подобни формации, са се вкопчили във парламента и ще са за Герб, защото няма да помиришат следващ парламент.Те няма да потънат! Или както се казваше в един филм - Лай.... не потъват ! Така, че ще чакаме

218

Да допълня...

преди 4 години

Очаквам Гешев да подхване и Нинова.Крайно време е . Тази жена е вредна за държавната стабилност.Власт и се приискало...

217

Анонимен

преди 4 години

До милен 225 Милене , я се върни мислено на зад в историята и дай пример поне за една революция , която да е довела до нещо добро.Особено ВОСР която съсипа Русия и половината свят.

fallback