Снимка: Булфото, архив
fallback

Разходната част на българския бюджет трябва да се подобри, като се насочат повече пари към инвестиции в хората, заяви в специално интервю за БНР управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

По думите ѝ страната ни има стабилна фискална рамка, което ѝ позволява да направи ключови за развитието капиталовложения в образование.

"Най-важно за България е да инвестира в хората. В образование на децата от 0 до 5-годишна възраст, когато много от това, което те ще бъдат един ден, се формира. Да дава възможност за квалификация и преквалификация. Да стимулира бизнесът да инвестира в хората“, каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 4 години

колкото една бръчка да се омножава с размножителна прогресивно нарастване идва денят когато фото шопа и фототракийката немогат да коренуват бройката и бръчките стават лице на кариерната тегобня

53

Щирлиц

преди 4 години

Коя държава,какъв бизнес видя тази другарка?Червените й съпартийци,които започнаха някога със едни куфарчета,които Партията ги беше напълнила с нашите пари,не са бизнесмени, а пладнешки ай.ду.ци.Не ви се вярва,че е така?Ако не беше така,България щеше да е поне на нивото на Чехия.

52

Анонимен

преди 4 години

Това изказване го разбирам така - не си дръжте парите в лева, ще ги обезценим като махнем борда, инвестирайте в себе си.

fallback