Снимка: МС
fallback

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар по икономически растеж, енергетика и околна среда на Държавния департамент на САЩ Кийт Крач в рамките на годишната среща на Световния икономически форум в Давос.

Oще по темата
Борисов и Крач обсъдиха речта на американския президент Доналд Тръмп по време на форума в Давос. "Имаше много оптимизъм в нея. Радвам се, че нашето стратегическо партньорство е точно в тези сфери, за които Тръмп говори - работни места, доходи, сигурност, мощна икономика", отбеляза Борисов.

Българският премиер добави, че в Давос е разговарял с Иванка Тръмп, която е част от американската официална делегация на форума като съветник на президента. "Идеята, която тя има, е много важна за нашия регион и е в сферата на безработицата сред младите хора", посочи Борисов.

Българският министър-председател акцентира пред заместник-държавния секретар на САЩ, че тази година в София ще се проведат две големи мероприятия - процесът "Акаба", който страната ни организира с краля на Йордания и Берлинският процес, който България домакинства съвместно с Република Северна Македония.

В хода на разговора Бойко Борисов изтъкна още, че енергийният сектор дава широко поле за сътрудничество между България и САЩ. "Партньорството ни в тази област има потенциал да допринесе за укрепване на енергийната сигурност на страната ни и за диверсификация на енергийните източници и маршрути, включително посредством внос на втечнен природен газ при изгодни за България условия", подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът отбеляза, че страната ни високо оценява подкрепата на американските партньори за изпълнение на приоритетни инфраструктурни проекти като междусистемната газова връзка Гърция-България и проектирания терминал за втечнен природен газ при Александруполис.

"Запазване на ключовата роля на България на газовата карта на Европа е от стратегическо значение", категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Слав Караславов

преди 4 години

За Одисей Имаше информации за разходите на една условна делегация (напр. премиер, съветници, преводачи, журналисти) в Давос: прескъпи хотели и ресторанти, бодигардове, превоз със скъпи лимузини. Ти и аз и другите във форума можем само да спекулираме: 1.от разните срещи и разговори за България няма да има и един грам полза 2. с направените разходи, вкл. полета, би могла да се ремонтира водната мрежа на средно голямо селище 3. италиянски премиер не дойде, за буклука няма време

37

Одисей

преди 4 години

Западни меди пищат че срещата в Давос беше едно шоу или даже някакъв цирк. Много световни лидери отказаха присъствието поради други приоритети. Но двама от най-големите любители на шоуто, типичното чуство за величие, и влюбени в самите себе си не изпуснаха шанса. Тръмп беше в центъра на вниманието, това беше неговият фурор. Другият клониран Тръмп е нашият премиер. Той беше по-в сянка но разсмя Иванка Тръмп, прегърна фон дер Лайн, говори с Кийт Крач, с шефа на Лукойл, говори и за Зап. Балкани..

36

Анонимен

преди 4 години

До Варна'Бойко не мога да го понасям, заради вродената му простотия, но има фенове и го избират."Избирането на Бойко е истинско тайнство, магия, абе нещо като непорочното зачатие в християнството. Всички го плюят и никой не гласува за него, няма нормален човек, който да не разбира, че ББ е вреден за България, обаче в крайна сметка той все се оказва избран. Ей на това му се вика демокрация по американски

fallback