Снимка: Bulgaria ON AIR

Партия "Воля" би подкрепила вота за недоверие, ако от левицата им отговорят на няколко съществени въпроса. "На първо място е това да има ясен, точен план за справяне с водната криза, с мръсния въздух и нерегламентираното горене на отпадъци от различни държави. Това за нас в момента е най-важното", заяви Кръстина Таскова от "Воля" в ефира на "България сутрин".

Левицата продължава с консултациите за вота за недоверие. Днес тя ще търси подкрепа от "Воля" и независимите депутати в парламента.

Още по темата

По думите на Таскова, ако "Воля" подкрепи вота, това не означава, че застава зад БСП и ДПС, както и ако не го подкрепят, не означава, че застават зад ГЕРБ и ВМРО.

"Най-лесно е да кажем ние сме опозиция и по презумпция, която са създали старите политици, сме длъжни да съборим правителството. Но по-важно е да поставим тези въпроси и да разберем какво следва след това", обясни Таскова.

Пред Bulgaria ON AIR тя заяви, че първият въпрос на "Воля" към левицата ще бъде дали искат нови избори, създаване на служебен кабинет и губене на време за решаване на проблема с кризата, или са готови да управляват като втора по големина партия, с кого ще направят коалиция и имат ли план за действие.

Вчера стана ясно, че ДПС ще подкрепи подготвения от БСП вот на недоверие към правителството за провала в околната среда и водите.

Ако освен БСП и ДПС, вотът бъде подкрепен от партия "Воля" и всички независими депутати, то тогава има риск за оцеляването на правителството.

Гласовете срещу кабинета ще бъдат 124, а за да мине вотът на недоверие трябва да гласуват поне 121 депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase