fallback

БСП за пореден път внася вот на недоверие в парламента. Депутатът от левицата Иван Иванов заяви в предаването "Денят ON AIR", че социалистите очакват подкрепа от ВМРО и НФСБ, ако тези партии искат да се съхранят.

"Събитията се развиват много бързо и на гърба на българския гражданин. Тази криза не е от вчера, трупа се в последните 10 години. Днес е върхът на айсберга. Лишават ни от основните ни биологически нужди - въздуха и водата. Това е причината да искаме този вот на недоверие", обясни Иванов.

Oще по темата
Депутатът от БСП определи акциите в Перник и Министерството на околната среда и водите като кризисен паир, чиято цел е да се потушат скандалите с липсата на вода и внасянето на боклуци от чужбина.

По-рано днес прокуратурата проведе спецакция в Перник заради водната криза в града. В същото време министърът на околната среда и водите Нено Димов бе задържан за 24 часа, след като бе изведен от МОСВ и отведен за разпит в спецпрокуратурата.

"Не се е случвало министър да бъде прибран от работното му място, да бъде закаран в ареста и там да преспи. Министър Димов е един бушон в цялата верига. Очаквам още арести, ако прокуратурата се е заела сериозно с тази тематика", заяви Иван Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Според него главният прокурор Иван Гешев трябва да влезе във всички ВиК-та и да спре разхищението на обществен ресурс. Депутатът от БСП призова още кметът на Перник да бъде оставен да работи на спокойствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Ти да видиш..

преди 4 години

На БСП все последните 10 години са им виновни. А за първите 10г. кой е виновен ? Тогава беше едно хубавичко , не като сега.

7

baiko da se tragne

преди 4 години

sled vladko e boiko ve4e nema vreme idva zarezan stiga my ve4e razigravane na kon9 balgari dastavame 4e decata ni ni izostavixa zaradi ti9 kradci.

6

Следващият е

преди 4 години

владко Горанов

fallback