Снимка: БТА
fallback

До края на януари, ако Господ е с нас, режимът на вода в Перник може да бъде отменен, заяви пред журналисти в МС министърът на икономиката Емил Караниколов. Той заяви това, след като кабинетът извънредно прие постановление, с което се отпускат 30 млн. лева за решаване на водната криза.

За да бъде отменен водният режим е нужно в язовир "Студена" да се вливат 500 - 900 литра на секунда, каза още той.

Oще по темата
С тези пари, отпуснатите за решаване на проблема, финансови средства стават близо 35 млн. лева, каза премиерът Бойко Борисов. Решението е добър подарък за кмета на Перник Станислав Владимиров, който днес има рожден ден, каза Борисов и двамата си стиснаха ръцете.

Парите, които МС отпусна днес, са за ремонт на пречиствателната станция, нов магистрален водопровод и за ВиК мрежа в града, за да се намалят големите загуби на вода. Ремонтът ще се прави от държавата фирма "Монтажи". Нейните машини ще работят утре до 16:00 часа и на първи януари продължават, каза Борисов.

Проверяват се всички ВиК дружества в страната, икономическа полиция проверява и Перник и "който какво си е надробил, ще си го сърба", каза Борисов, цитиран от БТА.

Той добави, че днес в Плевен е имало акция, свързана с оползотворяване на отпадъците, но не даде повече подробности.

Другата година започва изпълнението на воден проект на стойност 120 млн. лева, чрез който ще бъде подменена ВиК мрежата на Перник, нещо което не е правено 70 години и сигурно няма да бъде повторено още десетки години, подчерта кметът на Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

221

Поклон

преди 4 години

Браво. Молебена и Бойко свършиха работа. И с водата от пещерите Перник ще е наред. Весели празници, перничани. И нека се преклоним пред Бойко и всеотдайността му към народа.

220

Сотиров

преди 4 години

Не мога да разбера как може да има още толкова наивни хора, които да вярват на наглите лъжи. Сега да ви кажа от първа ръка. До януари е такъв периода, притока в язовира е най малък и няма как да влезе такова количество вода в язовира и премиера много добре знае това. Режима няма как да се премахне до края на Януари. Най-оптимистичният вариант е за месец Април, въпреки че и това още не може да бъде сигурно. Язовира отдавна е под критичният минимум 3 000 000 кубика и го крият от хората.

219

Чичето

преди 4 години

ДНЕС, хайде поне на празника не ни навирайте в очите мазната Мутра и простотиите му!Имайте малко повече медийна хигиена и малко повече уважение към читателите!

fallback