Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Мая Манолова представи новия си гражданския проект "Изправи се.БГ" преди седмица. Бившият омбудсман и кандидат за кмет на София обяви, че ще работи за защита на гражданските права и за решаване на конкретни казуси по сигнали.

Манолова категорично заяви в студиото на "България сутрин", че проектът не е партиен и няма да прерасне в партия. 

"Това е гражданска платформа, която има своите политически искания и, заставайки зад политически искания на гражданите, ще решава техните проблеми", обясни още тя.

Защото политиката е липсата на вода в Перник, да се изоре коритото на река Вит също е политическо решение, бетонирането на къмпинг Арапя, даде за пример тя.

Манолова е убедена, че може да се справи и без партийна основа.

"Ще видите какво може да направи гражданската енергия, вярвам в силата на гражданите. Формата, която създаваме, обединява граждани - активни, мислещи хора, които не желаят да мълчат", каза тя.

В понеделник към платфромата са се присъединили над 20 граждански организации. "Изграждаме мрежа от граждански структури, които ще застанат до хората с нарушени права и засегнати интереси, защото партиите и институциите не го правят", допълни Манолова.

В платформата имало патрии и сдружения от ляво, от дясно, от център, недпартийни, зелени.

"Това, което прави гражданската платформа, не е да разделя хората, това, което правя ще обединява хората. В нея няма вето за хората, които активно се занимават с партийна дейност. Има много неправителствени организации и в тях членуват и хора с партийна принадлежност", продължи тя пред Bulgaria ON AIR.

Манолова обясни, че всяка сряда в София ще организира приемна заедно с екипа си от сдружението "Изправи се.БГ".

"Моето намерение беше да дам една приемна за гражданите, защото телефонът ми и след като не съм кандидат за кмет и омбудсман, не спира да звъни. Хората разчитат, че ще ги подкрепя, ще ги изслушвам или ще ги защитя, когато правата им са накърнени", обясни Манолова.

Тя сподели, че при нея вече са били жители на Перник и околните села заради водната криза.

"Хората очакват още високопоставени персони да поемат отговорност за скандалното си бездействие, защото всичко това е в резултат на пълно безхаберие. Не само областният управител, но и министърът на регионалното развитие има своите ангажименти да следи за нивото на водата в язовирите, което очевидно е било пренебрегнато", заяви Манолова.

Според нея неяснотата в какъв период ще бъдат решени проблемите вбесявала хората и е напълно основателно. По думите ѝ ВиК секторът се нуждае от сериозна реформа. "Отговорността за състоянието на водния сектор трябва да бъде понесена и това са хората от изпълнителната власт - това е регионалното министерство", смята Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Венсеремос !

преди 4 години

"Изпразни се"БГ има големо бъдеще , бе....Що майки плачат за такива люде...немам думи!

27

КНСБ

преди 4 години

Аллоооу,гражданката с голямата уста,много хубаво,че вярваш в хората,ама НИЕ НЕ ТИ ВЯРВАМЕ!!! Айде,чиба! Кога беше Омбудсман не можа да оправиш нищо,че сега ли ?!

26

Анонимен

преди 4 години

Ако и Татяна Дончева е вътре,ще ги подкрепя,защото ми е едно садо-мазо....

fallback