Снимка: Булфото
fallback

На критиките на президента на Русия Владимир Путин, че България бави "Турски поток", енергийният министър Теменужка Петкова отговори, че работата по проекта върви в срок.

Oще по темата
"Това, което ние правим, е да си вършим съвестно работата, проектът не е под заплаха", увери тя и допълни, че първите 308 км трябва да са готови в края на май 2020 г. по договор.

Все пак тя призна, че процедурите за старта на проекта според нормативната уредба отнемат време, а и освен това е имало обжалване на обществената поръчка за избор на изпълнител, което се е отразило на времето.

"Изпълняваме своите ангажименти, от деня на подписването на договора, досега се работи непрекъснато и в момента се извършат дейности по трасе от 150 км, доставени са тръбите, разчистен е хумусният слой", каза Теменужка Петкова.

Тя увери, че "Турски поток" е стратегически за България и това е записано и в актуализираната енергийна стратегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Полша - Германия

преди 4 години

Министърката калинка Теменужка Петкова откровено и безочливо лъже като всички гербаджии. По проекта не се работи изобщо, за да не ядосат американските си господари. Нашите се надяват на някакво чудо, напр. Русия да не може да си продава газта в Европа, но пък европейците предпочитат руска газ пред задокеански глупости и празни приказки. Накрая България ще остане без газ или само със скъпа такава от щатите и само ние хитреците прецакани от цяла Европа. Сиреч - министърката лъже. Това е всичко.

84

Курвар Бойко

преди 4 години

Какво друго да каже на Бойко кавалджийката !?!

83

Бате Гойко

преди 4 години

"И В ГЕРМАНИЯ НЯМА ДА ИМА РУСКА ГАЗ ДО ДВЕ ГОДИНИ. ВТОРАТА ТРЪБА НЯМА ДА Я ИМА, ПЪРВАТА СЪЩО."Ако може, малко повече информация по въпроса. Защо няма да я има? Не живея в Германия, но се топля, готвя и къпя на газ. Не знам газта, която аз ползвам дали е руска (и не ме интересува), но знам че руската влияе на цената положително.

fallback