Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поиска ясна стратегия за справяне с безводието. Преди имахме проблеми с наводненията, сега с безводието, коментира той в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата
Министри от кабинета информираха за ситуацията в Перник, където проверки във връзка с водната криза установиха, че има нарушения.

Регионалният министър Петя Аврамова каза, че притокът в язовир "Студена" силно се влияе от атмосферните условия и се търсят допълнителни алтернативни източници на вода. Аврамова посочи и друг проблем – заради водния режим са се увеличи авариите по водопроводната мрежа. Тя сигурно 50-60 г. не е пипана, коментира Борисов. Аврамова информира още, че няма криза и проблеми по пътищата заради снеговалежа, започнал вчера.

Правителството гласува днес освобождаването на областния управител на Перник Ирена Соколова и назначи на нейно място Емил Костадинов. Когато направим грешка, си я понасяме по един начин, посочи министър-председателят.

Премиерът информира, че кредитният рейтинг на София е повишен от кредитната агенция Стандарт енд Пуърс. София от днес има най-високия рейтинг от всички столици на Балканите. Това им го подаряваме на нашите критици, заяви Борисов.

На заседанието министрите отпуснаха 16 млн. лева за ремонт на двигатели на 8 самолета, докато дойдат поръчаните от САЩ изтребители F-16.

В началото на заседанието стана ясно още, че от 418 язовира, определени от МС като нуждаещи се от спешен ремонт, 182 са възложени. Към момента вече се ремонтират 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase