Снимка: Булфото архив

Велик актьор, мъдрец, добър приятел, един от най-авторитетни хора. Така ще запомнят своят колега Стефан Данаилов депутатите от всички парламентарни групи. Актьорът почина тази нощ във ВМА.

Още по темата

Поклон! Почина Стефан Данаилов

В началото на заседанието законотворците почетоха паметта му с едноминутно мълчание. Според председателя на НС Цвета Караянчева съприкосновението с таланта на Стефан Данаилов беше истински празник.

„Напусна ни нашият скъп приятел и колега големият актьор и човек Стефан Данаилов. Ще го запомним с неговото обаяние, талант и артистичност. Той изгради завладяващи образи както на сцената, така и в знакови за филмовата история екранни произведения, за които получи топлото признание и обич на целия народ“, каза тя.

Силно емоционално и през сълзи лидерът на БСП Корнелия Нинова се изказа за Данаилов.

„Цяла вселена беше той, от талант, емоция, мъдрост, ние от БСП загубихме един от най - авторитетните си хора и опора. Лично аз загубих втори баща, след смъртта на татко той ми беше като баща. Да почива в мир, никога няма да го забравим и ние, и милиони българи“, сподели тя.

Според Славчо Атанасов от Обединени патриоти Ламбо, като го наричаха приятелите му, е бил велик мъж не само като актьор, но и като човек.

„Той ми беше приятел и от него съм видял само добро. Като по-мъдър човек от мен и като живял повече, ме е съветвал много и в политиката, и в житейския ми път, той беше капитал за българската нация,такива мъже като него се раждат един път на 100 години, огромна загуба за българската култура и духовност“, призна Атанасов.

Евгени Будинов от ГЕРБ призна, че загубата на Стефан Даналиов е огромна за цяла България.

„Когато ме прие в НАТФИЗ видях, че това е един от най-добрите хора. Той помагаше много на студентите си и на всички хора около себе си. Да не говорим, че това е може би най-добрият актьор и най-добрият български киноактьор със сигурност, министър на културата, невероятен политик“, сподели Будинов.

Той изказа съболезнования към близките на Данаилов и неговите студенти.

Според Хасан Адемов от ДПС паметта на Стефан Данаилов ще бъде пример за поколения наред.

„Познавам Стефан Данаилов като дългогодишен народен представител. Познавам го и в качеството му на бивш министър на културата. Впечатлен съм от неговото присъствие, ентусиазъм и хъс. Неговата памет ще бъде пример за поколения наред. Стефан Данаилов е една легенда на българското кино, една легенда на българския парламентаризъм. Светла му памет“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase