Снимка: БТА
fallback

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изрази благодарност към екипа на "Пирогов", МВР и екипите на пожарната, които са предотвратили още по-голяма трагедия след като тази нощ в болницата избухна пожар.

Ананиев допълни, че реакцията на всички е била адекватна и така са спасени животите на останалите пациенти в здравното заведение.

Oще по темата

Министърът добави и че към момента болницата функционира нормално, като известни затруднения има само в противошоковата зала.

"Пожарът възниква в една от стаите на Второ вътрешно отделение, където са били и двамата мъже. Единият е бил с много сериозна кислородна недостатъчност, било е необходимо да бъде лекуван с по-голям обем кислород. Другият е бил доведен вечерта, не искам да коментирам какво му е било състоянието. Не само двамата мъже, които са починали, са били под заплаха, а и още 80 души. Ако не е била адекватната реакция на персонала, щеше да е много по-голяма белята", посочи  Кирил Ананиев, цитиран от "Дарик нюз".

Той подчерта, че причината за случилото се едва ли е кислородната системата, тъй като апаратите не са стари и работят нормално.

"Тези апарати работят нормално, не са никак стари, причината не е в тях, това е мое мнение. Но има процесуално следствени действия, които да го докажат", добави здравният министър.

Той успокои, че в момента болницата работи в нормален ритъм, не се връщат пациенти.

"Ще бъдат върнати хората в стаите, в които са си били, нормален е ритъмът на работа, създадена е пълна организация, не се връщат пациенти. Има малки затруднения в противошокавата зала, но и те ще бъдат преодолени", обеща Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 4 години

Реакцията може да е била адекватна,но неадекватен-пардон Лобист като елемента Ананиев няма място в здравеопазването! ОСТАВКА!!!!

22

Анонимен

преди 4 години

Химическата реакция беше адекватна.

21

Анонимен

преди 4 години

Кислородът убива. Откажете се сега.

fallback