Архив: Булфото
fallback

Който и да оглави Антикорупционната комисия, ако го избират депутатите, няма да ги разследва обективно, нито ще има осъдени политици за корупция. Това е мнението на червената шефка Корнелия Нинова, която съобщи, че левицата отново е внесла своя закон за комисията, който предвижда председателят на КПКОНПИ да се назначава от президента.

В сряда изтече срокът за номинации за шеф на Антикорупционната комисия, която остана без председател през лятото, след като Пламен Георгиев хвърли оставка заради "Апартаменгейт", а след това Министерски съвет го назначи за консул във Валенсия.

Сега кандидатурите за негов наследник са само две. ГЕРБ предлага настоящия главен прокурор Сотир Цацаров, а от "Воля" излъчиха Симеон Найденов, който е депутат от партията.

Корнелия Нинова пък припомни, че още при създаването на Комисията БСП беше против начина, по който е конструирана.

"Тази комисия беше създадена сгрешена, времето показа, че откакто работи нито един политик от висшите етажи не е осъден, още повече, че и председателят на комисия се оказа замесен в "Апартаментгейт", коментира тя.

Според нея не може депутатите да избират председателя, държавата да му плаща заплатата и да се очаква, че той ще разследва обективно политиците.

Така че левицата настоява президентът да го назначава, защото държавният глава е пряко избиран от гласоподавателите.

Поради тази причина БСП няма кандидат за поста, обясни още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

teo

преди 4 години

Крайно време е тази КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ СТОЛЕТНИЦА, уж СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ да бъде закрита със закон, както в много бивши социалистически държави! Тази партия да няма достъп до държавни постове. Само така България ще тръгне напред!!!

33

Чочо

преди 4 години

Нинова иска хем това в онова ,хем душата в рая . Не става , господ не дава .

32

А защо?

преди 4 години

Да ме се избира от народа, чрез гласуване? Примерно всяка партия в парламента има свой кандидат. По-добре е да е независим кандидат.

fallback