Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Властта няма да се откаже да бори фалшивите болнични, а лидерът на НФСБ Валери Симеонов обеща, че ще бъде затегнат контролът.

Той потвърди, че е имало решение на политическия съвет на управляващата коалицията първият ден от болничните да не се плаща, но след като премиерът Бойко Борисов е казал, че това няма да се случи, явно няма да бъде внесено такова предложение за обсъждане в парламента.

Oще по темата

"Ние сме коалиция от две политически сили, но няма да се откажем толкова лесно, ще има интересен текст в тази посока – пак ще бъде общ и той ще е свързан с контрола, защото не е редно да се правим, че не забелязваме този процес за нарастване на фалшиви болнични през годините, злоупотребата с болничните, да се правим, че не виждаме огромната корупция, която има сред лекарските среди, те също трябва да бъдат поставени в ситуация да бъдат разследвани, да се предприемат мерки срещу тях", отсече Симеонов.

Според него издадените болнични през годините стават все повече и обикновено взема един ден с фалшив, за да се прикачи към почивните дни.

Симеонов коментира и бойкота на ДПС при гласуването на решението той стана зам.-шеф на НС.

"Очаквана реакция от ДПС", призна той.

А относно кандидатурата на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия, излъчена от ГЕРБ, Симеонов отсече, че номинацията не е на цялата управляваща коалиция.

"Въпросът за Цацаров не е обсъждан от НФСБ, нито от групата, нямаме общо решение като група Обединени патриоти, ние сме поканили Цацаров утре ще го изслушаме и чак тогава ще вземем решение, така е редно“, обясни Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 4 години

"огромната корупция, която има сред лекарските среди"Айде, айде, със сигурност не е по-огромна от тази в политическите среди.

55

Анонимен

преди 4 години

Не първите три а първите пет дни да се поемат от работодателя,това е позитивната практика в повечето страни на ЕС!

54

???

преди 4 години

И колко са фалшивите болнични? 1 на 1000 или 1 на 10000? Пределно ясно е, че с увеличението на възрастта за пенсиониране, броя на болничните ще расте много бързо, а тъй като тази възраст продължава да се увеличава, значи и болничните ще се увеличават. Младите не боледуват, боледуват по-възрастните

fallback