Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Червената шефка Корнелия Нинова не видя политически мотиви в решението на президента Румен Радев да върне на Висшия съдебен съвет предложението за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор.

Според нея аргументите на държания глава са чисто конституционни.

Тя припомни и официалната позиция на БСП по въпроса. Социалистите смятат, че състезанието само с един кандидат не е състезание.

Oще по темата
На същото мнение се оказа и Радев.

Нинова обаче за пореден пък обвини премиерът Бойко Борисов, че вината за тази ситуация е негова, защото освен прокурорите и правителството има право да излъчи кандидат за наследник на Сотир Цацаров, но такъв не беше номиниран.

Така само Гешев остана претендент за поста.

Според Нинова единственият човек, който можеше да осигури състезание между двама кандидати е Бойко Борисов.

Нинова коментира и предложението на министър-председателя да изпрати при него за среща хората от червения актив, за които тя твърди, че са репресирани заради местните избори.

"Не на нас тия", скочи тя и обвини Борисов, че именно той е в основата на репресиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Нищо ново

преди 4 години

До Гацо Бацо: Да, това е процедура. А процедурата изисква да се проведе конкурс, с който Висшият съдебен съвет да избере един от няколко участници.А до Някой: Одобрението от президента също е процедура. Той е длъжен да следи да се спазва закона. Преценил е, че конкурс само с един участник не е легитимен. Кого устройва това и кого не - нека всеки сам си решава.

21

Гацо Бацо

преди 4 години

Съзтезателвостта е била много преди това да те предложат за гл.прокурор .Да покажеш качества с работата си .Това е само процедура.

20

Някой

преди 4 години

Разбра ли нещо смикслено от мотивите на Радев да върне избора.Единственото което се разбира е, че Радев се поставя в услуга на Прокопиев и Цветан Василев -- личностите които организират всички протести срещу Гешев.

fallback