Снимка: BulFoto архив
fallback

„Благодаря на президента, че спази Конституцията и се произнесе в разумен срок. Процедурата продължава.“, това каза избраният за главен прокурор Иван Гешев след като президентът заяви, че няма да подпише указа за назначаването му, пише „24 часа“.

Oще по темата

Припомняме, че държавният глава е този, който назначава и освобождава главния прокурор. Конституцията на Република България повелява, че президентът не може да откаже назначаването или освобождаването на главен прокурор при повторно направено предложение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

анон

преди 4 години

С какво доверие ще се ползва главен прокурор кой в прав текст заяви че не счита разделението на властите за важно - нещо което е заложено в КОНСТИТУЦИЯТАс какво доверие ще се ползва главен прокурор, който набед бизнесмени, политици и прочие ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ВИНОВНИ, в противовевес на презумпцията на невинност и който обяви че ВСЕКИ АДВОКАТ КОЙТО ЗАЩИТАВА ПРЕСТЪПНИК СЪЩО Е ПРЕСТЪПНИК.Гешев отрече законите на право на защита.

79

Анонимен

преди 4 години

А самият факт че няма минимум 3 кандидатура е нарушение на закона и моментално прави кандидатурата му нелегитимна. С какво доверие ще се ползва прокурор, за който всички знаят че е слуга на мафията?С какво доверие ще се ползва прокурор подкрепян от Барни Ръбъла, който създаде закон за обратнота давност, какъвто има само у нас и никъде другаде по света?С какво доверие ще се ползва човек, подкрепен от Данаилов, който иска адвокатите да донасят за клиентите си?

78

Анонимен

преди 4 години

до 76 - значи нищо не разбираш от ПРАВО.Бих искал да ви покажеш успехите на Гешев като ЮРИСТ. Няма такива. Има две дела - едното за КТб и другото срещу ИВанчева, и двете много спорни, и двете неприклюключили, и в двеет е действал мутренски. ЗА Иванчева каквото и да стане тя ще ги осъи за нарушени човешки права. Не е спазена процедурата. И за фирмата която затвориха заради НАП - пак ще ги осъди. Може да минат години, но ще ги осъди. Гешев ги набеди за терористи без доказателство и я фалира.

fallback