Снимка: БТА
fallback

България всяка година отчита ръст на селскостопанския износ, обяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева при откриването на международните специализирани изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното.

"Това международно изложение стана едно от най-големите в Югоизточна Европа. Тази година участниците са над 550, български и международни. България има с какво да се похвали, с една изключително добра хранителна индустрия“, каза тя.

Oще по темата
Танева обясни постигнатото до този момент по различните мерки, подкрепящи българския земеделски производител.

"За съжаление, средствата за тези мерки свършиха и сега предстои новата селскостопанска политика, дебатът, за която върви усилено в Европейският съюз. Надявам се заедно с този бранш да стигнем до решения, които ще удовлетворят повече български преработватели“, допълни тя.

По думите за 2018 година има ръст в производството и продажбите на месо и местни продукти, на млечни продукти, и на яйца. Така те регистрират едни добри цифри в ръста на износа. България всяка година отчита ръст на селскостопанския износ, каза още тя.

"Надявам се тази тенденция да продължи. България има прекрасна храна, прекрасни производители с прекрасни предприятия. Радвам се, че това изложение е възможност да се представят и пред чуждестранни партньори, да намират нови такива и да постигат все по-добри резултати“, подчерта Танева, цитирана от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Активист на БКП

преди 4 години

Изнасяме домати за Турция,Гърция и Вардарска Македония .Салам за Кауфланд в Германия.

7

Анонимен

преди 4 години

По-куха лейка министър не е имало. Добре, че след пресконференция журналистите й съставят изреченията...

6

Анонимен

преди 4 години

дръжките явно добре се търгуват, щом се хвалим с ръст на износа.

fallback