Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Депутатите от "Атака" поискаха да бъде отменен Законът за социалните услуги, защото според тях той променя цялата социална система.

Законът, който беше приет през март, е третият и последен закон, за който настояваха майките на деца с увреждания, които протестираха месеци наред пред парламента.

Oще по темата
Той трябва да влезе в сила на 1 януари 2020 г.

За да не се случи това обаче, от "Атака" внасят проектозакон за отмяна на Закона за социалните услуги.

Десислав Чуколов предупреди, че с този закон социалните услуги се предават на частни фирми и НПО, които изземват държавни функции.

"Държавата аутсорства социалните улуги на частни фирми и НПО-ата, като им дава изключително големи права. С приемането на този закон извеждането на дете може да става само по сигнал, включително и анонимен. Децата могат да бъдат взети от всяко едно семейство за 24 часа без съдебно решение и заповед. По сигнал социален работник ще може да влиза в дома ни", обясни той.

Освен това частните фирми и НПО-тата ще бъдат финансирани с парите на данъкоплатците.

Те сами ще определят размера на цената на услугите, които предлагат, каза още Чуколов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Аз

преди 4 години

Що е то НПО ?

24

до 28

преди 4 години

Абе какъвто и е да строй да е имало, каквато и епоха да е била, какъвто и революционен скок да е бил направен никога ама никога не е имало намеса в семейството или определяне с децата какво ще се случва.Не е имало и термини като родителски капацитет и подобни глупости.Ако много ти харесват тези практики ... пътя е открит, границата не е затворена, моля хващай пътя.

23

ПРОПАГАНДНАТА МАШИНА

преди 4 години

Ясно си личи как са задействани троловете да внушават как цветнокожи гей двойки ще плащат на НПО фирми, за да им доставят деца от България по каталог за оргии и други извращения. После влизат през проксита, за да си нацъкат положителни оценки... Всеки си спомня до преди появата на НПО-та как беше пълно с безпризорни дишащи лепило по улиците. Тогава нямаше НАТО, ЕС, СОРОС и прочее, нямаше и НПО-та. Но налЕ имаше морал, нали другари! Ако НПО-та се забранят, държавата пак ще има монопол в/у всичко.

fallback