Общ преглед
Разходите за отбрана непрекъснато ще растат и сме задължени да търсим ефективност при подготовката на военнослужещите и материалния ресурс. Това каза президентът Румен Радев по време на тържественото завършване на випуск "Княз Александър I" – II смяна на Военна академия "Г.С. Раковски, цитиран от "Фокус".

Държавният глава връчи дипломите на първенците по успех на Военна академия "Г. С. Раковски".

Още по темата

146 офицери и 160 цивилни завършиха тази година Академията. Те са се обучавали в различните магистърски програми от професионално направление "Военно дело” на факултет "Командно-щабен” и "Национална сигурност” на факултет "Национална сигурност и отбрана".

"Да съхраните и развивате традициите на българската военна школа като гарант за запазване и укрепване на висок морален дух, без който и най-съвременното въоръжение губи смисъл. Убеден съм, че успехът ще съпътства тези от вас, които са усвоили най-важният урок на тази академия, че не е достатъчно да се успокоявате със солидната основа, с която напускате академията. Трябва непрекъснато да търсите нови знания", призова Радев.

"Никога не забравяйте, че да си офицер от Българската армия не е просто професия, а признание и дълг към Отечеството. На добър час", заяви още той.

Според него на випускниците на Военната академия се налага не само да въведат новите въоръжени системи, а да покажат, че модернизацията на армията не е еднократен акт.

"Убеден съм, че напълно осъзнавате огромните предизвикателства по пътя пред вас и то в динамиката на геополитическите процеси и комплексните заплахи. На вашето поколение офицери, които днес завършват се пада честта и отговорността е само да приемете и въведете на въоръжения новите въоръжени системи на видовете въоръжени сили, за които се изразходват огромни средства, вие трябва да покажете, че модернизацията на Българската армия не е еднократен акт, а сложен, дълбок, всеобхватен процес на трансформация. За нея вие ще трябва да разработите и внедрите нова нормативна база", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар