Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

България да постави на следващото заседание на Съвета на ЕС въпроса за приемането на общ европейски план за действие в случай на внезапно увеличение на миграционния натиск по външните европейски граници.

Oще по темата
За това призова президентът Румен Радев на среща с министър-председателя, представители на правителството и на службите за сигурност, които го информираха за резултатите от заседанието на Съвета по сигурност към Министерски съвет, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Искането за приемане на такъв оперативен план беше внесено в Съвета на ЕС от държавния глава още през 2017 г. и беше обсъдено на срещата на върха на президентите на парламентарни републики от Европейския съюз на 11 октомври т.г. в Атина.

По време на срещата на "Дондуков" 2 беше обсъдена ескалацията на напрежение в региона на Близкия Изток, както и предприетите от отговорните институции мерки за охрана на границата и за безопасността на гражданите.

Представителите на службите за сигурност увериха, че няма пряка заплаха за сигурността на страната, но ще продължат да следят внимателно развитието на ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

Мотото на еърбакшиша е: НЕКА ВИНАГИ ДА ИМА СЛЪНЦЕ....

18

Анонимен

преди 4 години

Ако цяла Европа се обедини да намери хуманно решение /да кажем някакъв необитаем остров специално за тях/ при 2 условия:1) който търси убежище, ще го намери, но след войната ще си ходи, и2) който е икономически мигрант, ще мине съответната процедура или репатриране,ще обедини зад себе си всички страни и проблемът ще се реши. С безконтролно приемане, преразпределяне и подобни чародейства се проваля гръмовно и държавите се сриват по всички фронтове, каквото е положението сега.

17

Анонимен

преди 4 години

ДА правилно мислене защото България не може сама требва да да пита Брюксел.

fallback