Снимка: Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

"Както бях решаващият фактор Кошлуков да стане директор на БНТ, така и аз ще го сваля. В понеделник от 11 часа протестът на "Атака“ пред телевизията продължава." Това заяви лидерът на партията Волен Сидеров, на когото миналата седмица генералният директор на телевизията Емил Кошлуков забрани достъп до ефир заради скандалното му поведение в предаването "Референдум“ във вторник вечер.

От решение на УС на БНТ стана ясно, че забраната ще е в сила, докато лидерът на "Атака" не се извини писмено за отношението си към Националната телевизия и нейните служители.

Снощи участието на националиста в "Панорама" беше отменено. Според Сидеров това е цензура, а генералният директор на БНТ е нарушил Споразумението за отразяване на предизборната кампания, което лично е подписал.

"Вчера 5 часа стоях, без да седна, без да пия вода, без да ходя до тоалетна, пред бариери с вериги пред телевизията. Такова унижение досега не съм претърпявал! Да ме държат като нелегален мигрант. Това е непростимо!“, възмути се Сидеров пред "24 часа".

Зарече се, че няма да остави нещата така и ще се бори за правата си - така, както го е правил по времето на комунизма, когато се е сражавал за демокрацията, плурализма и правото да казваш мнението си.

"Бойко да каже това редно ли е да ме държат като маймуна зад клетка и да се гаврят с мен - народен представител, на чиято карта пише, че може да влиза навсякъде на публично място? Да кажат и главният прокурор Цацаров, и президентът Радев!“, призова Сидеров.

Той заяви още, че няма да пропусне утрешния ден, когато ще се яви на заседанието на ЦИК, за да пита членовете на комисията защо прилагат двоен стандарт - като им пише писмо, в което подава сигнал, че е спрян от участия в БНТ - нещо, което противоречи на закона и на сключеното споразумение за отразяване по време на кампания, те му отговарят, че не са страна. А наред с това го глобяват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Пенчо

преди 4 години

Що ли си вдигаме кръвното едни на други преди избори ? Нали виждате ,че никой не ни еб.ва за сливи-хиляда протеста станаха , а безхаберника ни говори на път и под път ,че сме цъфнали и вързали. Сега се стреснаха малко преди изборите и двата синдиката се събудиха ,но това е временно. След 2-3 месеца всичко ще е по старо му.

115

Аз Избирателят

преди 4 години

съм по-важен от Кошлуков и ти казвам, Волене, че при такова поведение от твоя страна, учудвам се как още БНТ не е представила случая на прокурора. Слаб си, Волене. Липсват ти задръжки и хладнокръвие. Вдигаш скандали. В политиката това е също като диария. Учудвям се още - с какъв гьосурат седиш в парламента с присъда зад гърба? Ти доказа, че си негоден за политик - това не е първият скандал, в който си замесен.

114

АБВ

преди 4 години

Не бил пил вода! Ами пий бе, кой те спира! Уф, забравих, ти вода не пиеш!

fallback