Архив: Булфото
fallback

Държавата да гарантира минимален доход от 346 лева, колкото е границата на бедността в момента, на всеки възрастен с пенсия за трудов стаж. Това предвижда закон на Обединени патриоти за защита на интересите на възрастните хора.

По разчети на патриотите това ще струва на държавата половин милиард лева годишно.

Сега има пенсия от 209 лева и заради това пенсионерите трябва да получат помощ от държавата, коментира Александър Сиди.

Според Искрен Веселинов достигането на сумата от 346 лева може да стане на три стъпки - през следващата година да се достигне 30%, на втората година – 60, а на трета вече да е 100%.

Той допълни, че то този начин няма да се налага пенсионерите да кандидатстват за различни социални помощи и така ще отпаднат и доста административни разходи.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов припомни, че скокът на пенсиите е част от предизборната програма на ОП и законът е в тази посока.

Освен държавата да гарантира минимална издръжка на пенсионерите, в подготвения от патриотите закон е заложено да има и съвет на старейшините по места, който да защитава интересите на възрастните хора пред властите.

Според патриотите този закон е първият, който ще защитава правото на възрастните да водят нормален, достоен живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

пенсионер

преди 4 години

стига толкова тоя път нема да ни излъжете както тогава

103

Въпрос

преди 4 години

Кои са сега патриотите?

102

до iceblast88

преди 4 години

Какво получавам от това, че си плащам данъците: (още)И понеже си голям тарикат - децата ти ще ходят в разнебитена детска градина - на твоя работодател ще ходят в частна. Децата ти ще им преподават зле мотивирани учители с по 800-900лв заплата - ще имаш ли пари за частни уроци - твоя работодател ще има. Като се разболееш ще идеш в болница като от филм на ужасите, а твоя работодател ще иде в частна. Може и да няма клинична пътека за тебе... ще чакаш!

fallback