Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Правилата, позволяващи на гражданите на ЕС да живеят и работят свободно във Великобритания, ще бъдат отменени в случай на Brexit без споразумение в края на октомври, съобщават британските медии.

Няколко милиона граждани на страни от ЕС живеят в Обединеното кралство.

Oще по темата
Наистина се очаква да излязат без сделка, в момента водят политика по запасяване с някои основни неща. Ще има колапсен период на нагаждане, докато се установят детайлите по търговските отношения занапред, заяви в "Денят ON AIR" евродепутатът Цветелина Пенкова.

По думите ѝ при подобен сценарий ще бъдат засегнати интересите и на двете страни в процеса – и на живеещите чужденци във Великобритания, и на британците в Европа.

Пред Bulgaria ON AIR тя обясни, че българските евродепутати обсъждат всеки месец общите национални интереси, защото са изпратени в ЕП затова. Една от темите, които ги обединявала, е пакет "мобилност".

По отношение на предстоящите местни избори през есента Пенкова посочи, че БСП ще има много нови лица при кандидатите за общински съветници и кметове.

"Хората искат нови лица, обновление, политиката е, за да дава нов полъх. Станахме свидетели на много опити и малко решения в политически план. Хората искат решения, негативизмът трябва да спре. Трябват реални проекти, няма нужда да повтаряме проблемите им", подчерта тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

Това моме кое е, знае ли я някой чия е, каква е, как стана евродепутатка? Да не е поредната евроснаха нещо?

9

Анонимен

преди 4 години

Хубаво, че се опитват да представят едно младо лице в политиката. Но според мен, (говорят се общи приказки), нито показва подготвеността на поканения, нито е информативно. Показва единствено неподготвеността на водещия, който прескача от тема в тема.

8

Анонимен

преди 4 години

Англия е могъща държава и не трябва да я мислим. Там хората работят здраво. Има САЩ за ексклузивен съюзник. В един момент на всв е била единствената удържаща на немския смазващ натиск. Не разсъждавайте за Англия, все едно е България, понее няма нищо, ама нищо общо. Това е една добре работеща държава. Със или без ЕС, все им е тая. Освен това ще си спестят огромната вноска за членство в ЕС.

fallback