Снимка: БулФото
fallback

Правителството е назначило бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемането на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за генерален консул на България в испанския град Валенсия, съобщава 24 часа.

Решението е взето на закрито заседание на Министерски съвет още преди седмица и вече е публикувано в Правителсвената информационна система.

Oще по темата

Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден беше одобрена от Народното събрание. Тогава той обясни, че напуска поради лични причини - семейството му е станало обект на атаки, заради замесването на името му в скандала "Апартаментгейт".

Когато проверката на НАП обаче показала, че той не е направил нарушение, Георгиев е решил да напусне поста.

Малко след като той беше освободен като шеф на КОНПИ, на извънредно заседание на ВСС, Георгиев беше възстановен като редови прокурор в специализираната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Анонимен

преди 4 години

бегай дорде дават у Валенция, защото туку виж ти направили едно АЛО по оная жица и ти донесли от оная бира БИРА

149

Анонимен

преди 4 години

Пламенчо много ценен кадър, чак ще се избият да му търсят нова службица. Явно номера с прокурор не мина и сега се пробва номера с консул дали ще мине. ако няма протести и народа си блее - всичко е 6!

148

Анонимен

преди 4 години

г-н Георгиев - "наследникът" на Филип Златанов, председателя на бившата Комисия с тефтерчето, в което се казваше "кой да се удари" ... ама аз мисля, като се замисля, даже съм почти сигурен че абсурд Георгиев да е имал "някакво тефтерче" .......Как мислите?

fallback