Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Омбудсманът Мая Манолова все още не е решила дали да се впусне в надпреварата за кмет на София на предстоящите през октомври избори.

"Не съм решила дали да се кандидатирам, ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет“, зарече се обаче тя.

Според нея заради вероятността да се кандидатира тя е подложена на агресия и атаки.

Oще по темата
"Впрегната е цялата пропагандна машина около властта – медии, говорители на властта… Това издава паника. Опитът да бъда атакувана, ударена, дискредитирана", коментира Манолова пред bTV.

Тя беше категорична, че ако реши да влезе в надпреварата, няма да търси подкрепа от "партийни централи" – нито от БСП, нито от новосъздадената формация на Слави Трифонов.

"Винаги съм разчитала и ще разчитам на подкрепата на гражданите" , каза омбудсманът.

"Какво ще работя след октомври може и да е интересно за няколко души, но за повече важни са други теми“, настоя тя.

В контекста на скандала "Апартаментгейт" Манолова посочи, че при нея всичко е декларирано.

"Имам къща от 120 квадрата с двор повече от декар в село Рударци, но тя е публично декларирана. Аз за разлика от другите лица от властта, нямам проблем с имотите си. Имам и апартамент в ж.к. "Хладилника“ повече от 94 квадрата. Ппод прожекторите съм повече от 15 години и всичко, което е могло да бъде проверено е проверено, моите доходи са ясни, както и тези на моето семейство“, отсече тя.

Омбудсманът реагира остро на ситуацията с Африканската чума, като посочи, че заради безхаберието на властите, сега трябвало да платят най-бедните, а именно – дребните собственици на свине.

"Не виждам опит да се поеме отговорност за състоянието, в което се намира свиневъдството в момента", каза Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

256

150iq, ако искаш

преди 4 години

Не знам дали едно *** е по-добре от друго ***. Възможно е. Трябва да се разгледа въпроса кой на кого е пионка. Фандъкова е ясна, днес се изцепи по тв, че не знаела за половин милиярд лв дълг на топлофикация (притежавана от НЕЙНАТА община) към БЕХ. Имаш нямаш парно, в София в провинцията, няма значение. Плащаш ги. После БЕХ взимат парите от теб, не ги взима от марсианците. Минали покрай нея половин милиярд и тя не била запозната видиш ли. Какви неща ставали. Някой ми построи тераса.

255

Бож.

преди 4 години

Друг е въпроса колко ще спечели

254

Бож.

преди 4 години

Ще се впусне,ще се впусне

fallback