Снимка: Bulgaria ON AIR

Кризата с африканската чума е съпътствана от основен проблем, касаещ това, че хората не си застраховат къщите, животните, нивите. Това стана ясно от думите на журналиста Юлий Москов, който гостува в "Денят ON AIR".

Според него напрежение в обществото няма, но е трябвало да почерпим опит от други държави като Чехия, където подобни казуси са намерили своето решение.

"Оградата по българската границата е пълен майтап. Тя не може да спре и заек, тя е фалшименто, не свърши никаква работа. Оттам тръгна проблемът", категоричен е Москов.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът посочи, че съдът не бива да допуска създаването на партията "Няма такава държава" на Слави Трифонов.

"Какво е това безобразие с "Няма такава държава"? Трифонов е комедиант и провокатор. Той какво разбира от политика, икономика, международни отношения...", коментира още той.

Случващото у нас не можело да се отъждествява с процесите в Украйна, а последният политически сезон показал несъстоятелността на малките партии в България, подчерта събеседникът на Ганиела Ангелова.

"Очаквам Трифонов да е най-опасен и вреден за БСП. Преди местните избори БСП изглежда тъжно. Остава ѝ единствено да е креслива. Те са вътре във война помежду си и с всички партии у нас. Не са във война само с Кремъл", категорично заяви Москов.

По думите му след местния вот не можело да се очаква управлението на София да бъде поето от червените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase