Снимка: БулФото

Отмяната на машинното гласуване ще позволи масово купуване на гласове. Това каза пред Нова новият зам.-председател на БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин.

Той смята, че машинното гласуване е голямо достижение на демокрацията по отношение на изборния процес и сега е на път да остане в историята.

"Начинът, по който ГЕРБ се отнася към изборите, е скандален. Видяхме, че преди европейските избори се правиха промени в законодателството. Една абсолютно недопустима практика", коментира Вигенин.

Още по темата

По думите му, това заедно с безпрецедентното отрязване на бюджетите на партиите в средата на година, когато всичко е планирано, било скок към авторитаризъм в България.

"Машинното гласуване с начин да се справим с голяма част от дефицитите на изборната система", заяви червеният депутат.

Заместник-председателят на БСП добави още, че до 2021 година партията няма да е длъжник на държавата. Червените ще се опитат да води политика в полза на хората, а не на корпорациите. В момента в общинските структури на партията правят оценка на кметовете.

Коментари Напиши коментар

27

Нищо ново

преди 1 седмица

До "Червен к'ретен": Голямото предимство на машините е, че при тях няма невалидни бюлетини. Там е проблема. Затова ГЕРБ са против машините. Не може да се манипулира вота. А и нямат връзка с интернет мрежата и не могат да се хакват. А при хартиените - само едно драсване е достатъчно. Както ги разнасят с чували, не е и трудно да се направи. На последните избори имаше 10% невалидни бюлетини.

26

Анонимен

преди 1 седмица

До Наш Георги: Хайде холан. И без тебе можеше.

25

Нищо ново

преди 1 седмица

До "Курнелия се обърка": Пак си извадил копи/пейста. Какво следва? Стараят се гербаджийските тролове. И Байфидан се е появил, чакаме и другите.