Видео 11.07.2019

БСП: С машинно гласуване няма манипулация на вота!


Без машини на предстоящите избори през oктомври, реши правната комисия в парламента. Повод за предложението машинното гласуване да отпадне е доклад на ЦИК, който констатира проблеми на последните евроизбори.

От ГЕРБ смятат, че то утежнява бюджета и се оказва изключително скъпо. БСП се обявиха против отмяната на машинното гласуване.

"След като през цялото време на европейския вот машинното гласуване беше умишлено саботирано от хората във властта, сега то няма как да бъде обвинено, че не е сработило, при положение, че не е така", заяви депутатът от БСП Атанас Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Според него единственият начин да няма манипулация на вота и умишлено погрешното броене на бюлетините, е машинното гласуване.
Още по темата


По думите на Костадинов няма друга европейска държава, която винаги преди избори да променя по няколко пъти изборното си законодателство.

"Колкото повече говорим колко струва българската демокрация, толкова повече ще затъваме в абсурдни решения. Сертифицирането беше направено умишлено в последния момент", твърди депутатът от БСП.

Той допълни, че от БСП са убедени, че машината може да бъде безпристрастна, а тази безпристрастност е много необходима, защото никъде в Европа няма купуване на гласове и търговия с влияние.

Костадинов коментира и темата за отхвърленото вето върху промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Той посочи в студиото на "Денят ON AIR", че не е подкрепил ветото на Президента, защото с предложения законопроект не се затварят възможности, а се отворя нова възможност законово и регламентирано да осъзнаем какво е диво къмпингуване.

След като мнозинството в парламента преодоля президентското вето на промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие,в сила остават разписаните вече от депутатите изисквания за временно разполагане на палатки, кемпери и каравани, както и административнонаказателна отговорност за тяхното нарушаване.

Коментари Напиши коментар

30

Нищо ново

преди 1 седмица

До Цитат на Коритаров: Слагачи всякакви. И Коритаров не прави изключение. А лепенето на етикети похват на Гьобелсковата пропаганда.

29

Цитат на Коритаров

преди 1 седмица

БСП = Българска Смешна Партия

28

Нищо ново

преди 1 седмица

До Анонимен 20: Компютрите се хакват? Не давай мнения за нещо, от което си нямаш хал хабер. Прочети какво значи хакване и как се прави. Не може да се хаква машина, която не е свързана в интернет. Такива чудеса не стават. Може да се направи нещо, ако се разглоби машината, ако се извади чипът и се презапишат данните или се замени с друг. А до чак това няма как да се стигне.
Голямото предимство на машините е, че при тях няма невалидни бюлетини. А при хартиените - само едно драсване. 10% невалидни.