Снимка: архив, Булфото


Видео 09.07.2019

Спешна проверка, заради цената на тока: Бизнесът - недоволен

Два регулатора – комисията за защита на конкуренцията и тази за енергийно и водно регулиране ще проверяват цените на енергийната борса през последния месец. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред депутатите от ресорната комисия в Народното събрание.
Още по темата


Според бизнеса цените на тока за индустрията са манипулирани, а по-високите цени на едро водят и до по-високи цени на стоките и услугите, предаде Bulgaria ON AIR.

От ръководството на енергийната борса пък заявиха, че някои от търговците прекратяват току-що сключени договори с предприятията, с което се изземват парите за инвестиции в предприятията.

В енергийния регулатор вече имало 18 сигнала за евентуални нарушения при търговията, а ако има и бъде доказана манипулация на борсата, то КЕВР ще се произнесе обективно и безпристрастно. Такова разследване обаче би отнело няколко години.  

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 седмица

Само едно нещо искам да попитам. НЯкой помни ли някога да е имало поевтиняване на тока в БГ?! Ако корекциите в цената на тока се дължат на някакви "променливи". как пък така ни веднъж не се наложи намаляване на цената? Да я хляб, ще речеш- реклотата слаба. Да е животински продукт, да си кажеш- чумата измори добичетата.
А то ток. Нито реките са пресъхнали, нито уранът е поскъпнал.
България върви напред и нагоре (ама само по цени).

11

Клиент

преди 1 седмица

Като свободния пазар на горивата и какво ли не свободно в бустания

10

House M.D.

преди 1 седмица

Свободният пазар е извън регулацията на гей клуба от Дондуков. Цената ще падне, когато падне потреблението.