Снимка: Булфото, архив
fallback

Гоце Делчев е важна личност и за двете страни и трябва да ни обединява със Северна Македония, а не да ни разделя, каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред bTV.

"Гоце Делчев e общ. Имаме обща история. Точно това казва и договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави. В този договор България иска да кажем истината. Гоце Делчев е българин, виден революционер, една от най-важните фигури и за тях, който се е борил за автономия на Македония и Одринска Тракия. Не виждам какво толкова се караме за него. Мисля, че тази личност трябва да ни обединява, а не да ни разделя", уточни Захариева.

"Изключително добри отношения имаме с премиера Заев и с външния министър Никола Димитров, но като че ли има още доста път да извървим за пълно доверие. Но знаците са много добри и началото не е лошо", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Комита

преди 4 години

До коментар 1 на Анонимен /продължение/:..(дори в самата България),породена от враждебниполитически доктрини и наукообразни фалшификации.Всичко това съвсем пряко ни засяга и ако не се противопоставим - сами щенавредим фатално на собственото си бъдеще!

37

Комита

преди 4 години

До коментар 1 /на Анонимен/:Какво да се прави - по неволя трябва да се занимаваме!Македонският проблем и днес все още не е решен по начин,удовлетворителен за България,а състоянието,в което се намира той сега, работи силно против културно-историческите устои на българската нация и държава.Някога хора,като Гоце Делчев,сасе борили за автономия и независимостна Македония,днес ние - неговите наследници,трябва да се борим срещуерозията на българския етнос.../следва продължение/

36

Петрич

преди 4 години

До ДжаичИ още нещо - Гоце Делчев никога не е бил деец *** ВМРО! Никога!!!Той е деец на БМОРК (Българските македоно-одрински революционни комитети), която по-късно се преименува на ВМОРО. Името на революционната организация става ВМРО през 1919г. Има множество документи, които доказват българското самосъзнание на Гоце Делчев.

fallback