Снимка: Facebook
fallback

От СДС са разтревожени за позицията на различните държави в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, които "лекотворно" гласуват за възстановяване на членството на Русия в организацията. Според партията случилото се в ПАСЕ е червена лампа за общността и не бива да се подминава.

"Европа освен географско и икономическо понятие, тя е и духовно и ценностно понятие. Ако Европа не може да покаже, че държи на някакви ценности, а ги сменя по едни или други съображения, съобразно които гласува, по какъв друг начин да го характеризираме", твърди председателят на СДС-София д-р Антон Койчев.

Той допълни, че въпреки това, те показват уважение към Русия и мястото на тяхната култура в Европа.

Относно напускането на Украйна, която се оказа два пъти санкционирана заради Русия - през 2014 година, когато загуби Крим и сега, когато напусна ПАСЕ в знак на протест, Койчев е на мнение, че България трябва да застане на страната на жертвата, а не на агресора.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира и темата за решаване стойността на партийната субсидия, като заяви, че 1 лев не е достатъчен, но не е съгласен с отворен тип финансиране по американски модел.

По думите му 11 лева са наистина много и това дразни обществото. Председателят на СДС-София е на мнение, че трябва да се измисли методика, която да даде шанс и на малките партии да се развиват.

"СДС трудно се финансира в момента, ние разчитаме на дарения. Всички разходи сме ги оптимизирали", посочи Койчев.

На въпроса дали биха подкрепили настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова на предстоящите местни избори, той отговори, че СДС ще направи така, че столицата да няма "червен" кмет.

А позицията му по темата за новата методология в здравеопазването е, че тя е на прав път, въпреки че има още какво да се желае.

По думите му заплатите на медиците в общинските и държавни болници са обидно ниски и протестът им е напълно основателен. Според Койчев в здравеопазването ни липсва визия и стратегическо виждане.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Waffen SS

преди 4 години

Действията,политическите изяви,претенциите и постъпките на СДС щяха да са само смешни,и водевилни,ако не бяха жалки,и сервилни.Та те са един файтон хора,но искат да се доберат до софрата и са готови на всякакви политически еквилибристики,но най-приляга да бъдат една безлична и безгласна персонална патерица на Борисов,от която той няма нужда.Те приличат на някой крепостен селянин сврял се и ближейки, краката на феодала Борисов в очакване да му подхвърлят някое парче от софрата=

24

Анонимен

преди 4 години

Има-няма и изпълзи някой като тоя! Аман!Ей, аланколу, днес сме 2019-та! Деветдесетте години отдавна си заминаха! Заедно с тях си замина и вярата ни "хубавото утре", както и "омразата" ни към Русия!Вярват ви само *** *** и платените трoлoве!Бих се радвал един ден да чета поименно на кой от вас каква присъда е дадена и с удоволствие бих гледал изпълнението на присъдите ви.Съсипахте България и живота на милиони хора!

23

Z

преди 4 години

СДС-скрийте се някъде гадини фашистки! Вие загробихте България и унищожихте всичко, което беше градено с много труд! Некадърници смотани!

fallback