Общ преглед
Поставили сме срок до лятната ваканция да бъде гласувано намаляването на партийните субсидии. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов, след провелия се Коалиционен съвет между Обединени патриоти и ГЕРБ, съобщава bTV.
Още по темата

Партиите избързали със субсидиите, нужно било да помислят

"Така няма да бъдем упреквани, че умишлено отлагаме въпроса за субсидиите, за да бъде той разглеждан въобще", допълни лидерът на НФСБ.

От "Атака" заявиха, че е взето още решение до края на юли да се проведе още един Коалиционен съвет между Обединени патриоти и ГЕРБ.

"Трябва да обсъдим какво е свършено и какво трябва да се засили – да отчетем успехите и неуспехите през последните две години", коментира зам.- председателят на "Атака" Десислав Чуколов.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ продължава да стои зад позицията си за 1 лв. на глас.

"Готови сме да говорим за Закона за политическите партии и там трябва да се направят необходимите промени, защото сега Министерство на финансите и правителството се занимават с изплащането на партийните субсидии", допълни премиерът.

Борисов каза още, че в рамките на мандата няма да се променят данъчните закони.
Той не пожела да коментира сделката за ЧЕЗ и новия купувач – "Еврохолд". Министър-председателят добави, че ще остави независимите регулатори да проверят продажбата.

Коментари Напиши коментар

40

Ван Га

преди 3 седмици

Очаквайте изследване на СКАЛЪП на 28 август. 70% от Българите гласуват да се увеличат субсидиите на минимум 100 лв. :)

39

Икономист

преди 3 седмици

Хората и политиците, които разчитат на субсидии, се опитват да гласуват законите, по които да си управлявам бизнеса. Аз не разчитам нито на субсидии, нито на дотации, а пък още по-малко на заеми или кредити. Между другото, последните се връщат с лихви. Какви са им процентите, може да попитате работещите в банките.

38

Самсъмсипартия

преди 3 седмици

До 1.08 трябва да са измислили новата схема за източване на държавни средства по същата линия .... инак ще хварчат глави и крака!