Снимка: БТА
fallback

Общ преглед

Министерството на финансите публикува информация колко пари трябва да върне всяка партия на ведомството заради получената по-висока субсидия. След промяна на закона преди седмица, субсидията вече ще се смята на действително получен глас, а не на базата на всички гласували.

Според изчисленията на финансовото ведомство, общата сума за връщане възлиза на над 14,4 млн. лева, а крайният срок за връщане е 31 декември 2020 г.

Oще по темата

С най-висока сума водят ГЕРБ, които трябва да върнат сумата от 5 613 721 лева. След тях са БСП с 4 299 690 лв. и ДПС с 1 625 892 лв.

Минисърът на финансите Владислав Горанов изпрати писма до политическите партии, получили държавни субсидии, в които са посочени конкретните суми, подлежащи на връщане – разликата между предоставената държавна субсидия и преизчисления размер, предаде Агенция "Фокус".

В случай, че партия, включително от състава на коалиция, която получава държавна субсидия, не върне доброволно разликата до предоставянето на втората част от субсидията за 2019 г., разликата ще бъде възстановена в бюджета, като на партията ще бъде предоставена седемдесет на сто от сумата, която трябва да ѝ бъде отпусната като втора част на субсидията за 2019 г., съответно петдесет на сто от сумата, която трябва да ѝ бъде предоставена от всяка следваща част на субсидията в рамките до една година от влизането в сила на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 4 години

Да се издържат от членски внос. Щом са партия имат идейни поддръжници и те да издържат централите си.

36

kitaec

преди 4 години

Възниква и въпроса,дали Българската нация ,наистина има полза от такива партии ???

35

Анонимен

преди 4 години

ВМРО имоти има от време оно да не наглеят за още ....Въобще всяка партия която неможе САМА да се издържа как изобщо може да издържа Държава

fallback