Снимка: Булфото
fallback

Предложението за субсидия от 1 лев не целяло да се намалят парите за партиите, а да се допусне частно финансиране на политическите субекти.

Oще по темата
Тази оценка направи червеният депутат Крум Зарков, след като по-рано стана ясно, че ДПС предлагат отворено финансиране на партиите, а ГЕРБ са съгласни с това. Даренията от физическите и юридическите лица обаче ще се правят по абсолютно прозрачен начин, обясни Менда Стоянова от ГЕРБ.

"Днес стана ясно какво се крие зад изненадващото предложение за 1 лев субсидия. Въобще не ставало дума за намаляване на парите на партиите, а за координирана акция, която цели да допусне частно финансиране на политическите субекти. В тази координирана акция ГЕРБ и ДПС се опитват да приватизират политическия живот на страната. Това е истински атентат срещу някои от базисните постижения на демокрацията и БСП е единствената партия, която стои срещу това", скочи Крум Зарков.

Лев на глас: Ще оцелеят ли партиите с тези субсидии?

По думите му корупцията трябва да се бори, а не да се правят опити да се легализира.

"Кого оттук нататък ще обслужват партиите - избирателите си или спонсорите си? Кой утре ще определя листите за общински съветници и кметове. Партиите или контролиращите ги олигарси?", запита Зарков.

Соцдепутатът призова за открит и честен дебат как да се намали субсидията, но без да се наруши независимостта на политическите субекти, и добави, че от левицата ще започнат разговори по темата.

Зарков посочи и че си заслужава за случая да бъдат информирани и европейските им партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Пълен произвол

преди 4 години

Интересно коя фирма ще обяви, че спонсорира БСП? Спомняте ли си какво разказваше добричкият бизнесмен, който разкри аферата със суджука. Че след това са започнали да го проверяват всички възмони държавни и общински органи и да му пречат да работи. Това е гербаджийската демокрация. Далавераджийство и рекет. Когато се оттървем от Бойко и крадливата му дружинка, тогава България има ханс да тръгне напред.

36

Нищо ново

преди 4 години

До Ха-ха: А досега не се знаеха, така ли? Всяка стотинка, която харчат партиите се проверява и то от няколко държавни служби. Само Бойко прави пиар с рязане на ленти безплатно. А за рекета на фирмите, от който се пълни черната каса на ГЕРБ да не говорим.

35

Ха-ха

преди 4 години

И сега партиите се спонсорират от бизнса. Поне ще се вижда малко от малко, кой кого храни

fallback