Снимка: БулФото
fallback

Опозицията в БСП имаше за цел сближаване с ГЕРБ. Целта беше да се "махне главата" на Нинова и в утрешния ден, в удобен момент, да се прегърнат с властта с една единствена теза, че ако не сме във властта, партията изчезва. Това каза пред Нова депутатът от левицата Весела Лечева.

Тази неделя, на конгреса на БСП, лидерът Корнелия Нинова обяви в емоционално слово, че се отказва от подаването на своята оставка, както беше заявила по-рано след загубата на европейските избори.

Oще по темата

По думите на Лечева, тази идея на вътрешната опозиция е довела до пресъздаването на едно ескалиращо напрежение, което обаче отсъствало в структурите на партията.

"Дори това да е била целта им, може би, най-честно ще бъде, ако представят тяхното желание за коалиция с властта пред членовете на Националния съвет", смята Лечева.

Според нея страстите в столетницата вече са се охладили, а конгресът е бил своеобразен вот на доверие към политиката, която ръководството в лицето на Корнелия Нинова води. Лечева е убедена, че в неделя се чул гласът на организациите, на низовите структури, на общинските и областните организации на БСП.

"Чу се призивът им Нинова да оттегли оставката си, че резултатите и линията на партията е крачка напред, макар и трудно извървяна. Че за тези 3,5 години не спечелихме последните избори, но и не изгубихме и позиции и за тези 3,5 години можем да отчетем победа на президентските избори, удвоени мандати на парламентарната група, още един мандат в групата на Европейските социалисти. Това са крачки все напред", обясни Лечева.

Тя изтъкна, че наследството на кабинета '"Орешарски" е било много тежко, но Корнелия Нинова е успяла да възвърне част от изгубеното доверие в партията. По думите й, лидерът има огромна подкрепа и само еддна малка част от партията има различни други ценности и амбиции.

"Тази част представлява бившия елит на партията и смея на твърдя, че в крайна сметка е факт, че Нинова започна този мандат от критично ниски позиции на изгубено доверие именно на базата на тези задкулисни договорки", убедена е Весела Лечева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 4 години

До Болни мозъци 30Лечева открай време е пословична с "вдлъбнатините" на мозъченцето си.

32

Анонимен

преди 4 години

Уважаеми драскачи-разбирачи,не си пънете мозъците като не можете да видите и разберете очевадни неща!Европейският доклад показа та какъв хал сме заради управлението на ГЕРБ,но Боко вижда успехи,привиждат му се заводи,толкова много,че се върна в миналия век,преди 1945г.Така,че не се пънете защото заради такива като нас,които ръкопляскат на простотията и мутренският стил,сме на този хал!Там някъде е логиката!

31

Анонимен

преди 4 години

До разни по-долу. И като са едно и също БСП и ГЕРБ, защо досега не са коалирали или управлявали заедно? Вече 10 години минаха. Нещо ви куца логиката.

fallback