Снимка: архив, Булфото
fallback

Не съм доволен от евроизборите, нарушаваме европейските нормативи с порочната ни методика за разпределение на мандатите, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров пред bTV.

Той  изтъкна, че в последните избори са участвали едва една трета от българските избиратели. „Тези избори се провеждат в нарушение с европейските норми“, посочи Сидеров.

Oще по темата

Той припомни, че от януари „Атака“ са внесли поправка в Изборния кодекс, която е отхвърлена от ПГ на ГЕРБ, когато начело е бил Цветан Цветанов.

"Сега има друг председател. Става дума за следното - според европейските нормативи бариерата не може да бъде повече от 5%. Българската е 5,8%", подчерта Сидеров.

Според него така се получава „по-евтин мандат“, а резултатът на ВМРО е бил следствие от голяма сделка.

"Не поздравих Красимир Каракачанов за резултата, как да подкрепя една измама. Това не е честен вот. ВМРО никога не е взимала на парламентарни избори над 1%", обяви Сидеров.

Резултатът на ВМРО на изборите за Европейски парламент с тези малко над 7% ще струват на българския народ 3 млрд., колкото ни струват самолетите, които ни натресоха да купим от САЩ, посочи лидерът на „Атака“.

Сидеров настоява за приемане на поправка: ако 50% + 1 от избирателите не са участвали, то вотът да е невалиден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

чарли

преди 4 години

Г-н 300 лева минимална пенсия,ако се беше класирал за европа всичко щеше да бъде наред но понеже не се класира не си доволен от евроизборите.

35

Мнение

преди 4 години

Волен вече само става да поведе София прайд!))

34

русофилите в Сибир

преди 4 години

След като събра по-малко гласове от Иванчева сега не му харесват изборите.

fallback