Снимка: БулФото

След като вчера вечерта лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов нападна остро коалиционния си партньор "Атака", като ги обвини в непочтеност по време на предизборната кампания, тази сутрин към него се присъедини и новият-стар евродепутат на Войводите - Ангел Джамбазки.

"Върху нас беше съсредоточена изключително "кафява" кампания преди евровота. Поведението на "Атака" по време на изборите беше меко казано непочтено. В политически план предстоят разговори, но в личен всяка една клевета и лъжа ще мине през съда, където някои хора ще получат възможност да докажат лъжливите си твърдения. Ако не го направят, ще бъдат осъдени", категоричен беше Джамбазки пред Нова.

Още по темата

По думите му, от партийната телевизия "Алфа" от сутрин до вечер се занимавали с това "дали имам циганска фамилия, дали имам тризонет или седемзонет. Тези хора се занимаваха с гадости и резултатът е видим".

Резултатът на ВМРО при обработени 61% от протоколите на секционните комисии сочи, че тя печели 8.06% от гласовете на отишлите до урните в неделя. Джамбазки обаче каза, че ВМРО няма да използва този резултат за промени в рамките на „Обединените патриоти”.

"Това не би било почтено. Но и не можем да си позволим, с подкрепата, която имаме, да бъдем непоследователни – не може единият да пуска тока, а другият да го гаси”, коментира Джамбазки.

Припомняме, че вчера вицепремиерът Красимир Каракачанов първи обяви, че работата на парламентарно ниво с партията на Волен Сидеров ще бъде трудна и не знае "как ще се гледаме в очите".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase