Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Правителството номинира Лиляна Павлова за вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Oще по темата

Мария Габриел си остава еврокомисар, евродепутат ще бъде Лиляна Павлова

Кабинетът аргументира избора си с факта, че Лиляна Павлова е финансов експерт с богат управленски опит в страната ни, тя има и опит във финансовото управление, в управлението на проекти и в сътрудничеството с европейските институции.

Тези дни стана ясно, че Павлова, която беше регионален министър и министър за българското председателство на ЕС в правителства на ГЕРБ, ще бъде евродепутат, след като Мария Габриел реши да довърши мандата си като комисар. Какъв пост ще заеме Павлова, засега не е ясно.

С днешното решение на МС, министърът на финансите трябва да уведоми Банката за това решение, след съгласуване със страните от избирателната група на Европейската инвестиционна банка, в която е включена и страната ни.

В избирателната група, в която е България, са включени още Хърватия, Кипър, Чешката република, Унгария, Малта, Полша, Словашката република и Словения.

Ротационната схема за позицията на вицепрезидент предвижда през месец септември 2019 г. представител на България да заеме поста за срок от три години, като мандатът ще изтече през септември 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 4 години

И Лиляна Павлова,също като Бъчварова.Хората не гласуваха за първата с преференция за да влезе в европарламента,ББ я набута.За втората също не гласуваха хората на парламентарните избори за да снане депутат,ББ я направи началник на кабинета си а сега и посланик в Израел.ДОКОГА некадърността ще се поощтрява от партиите?

81

от А до Я

преди 4 години

Чувства се огромната липса на Цветанов, който бе единственниа свестен в ГЕРБ от А, асансьорите през Л, Лилите та до Я, ястребите в политиката

80

Тая Лили

преди 4 години

Не е избрана от народа да си ходи у тях.

fallback