Снимка: БСП
fallback

След като лидерката на БСП Корнелия Нинова хвърли оставка, за да поеме отговорността от загубата на евровота, това направи и шефът на предизборния щаб на партията Георги Свиленски.

Oще по темата
Пред Националния съвет на левицата той представи отчета си за представянето на партията на отминалия вот и напусна поста.

Националният съвет на БСП пък бламира Корнелия Нинова, като отхвърли предложението пленумът да пише правила за пряк избор на нов лидер.

Това бе записано като точка трета в дневния ред на червеното заседание, но червените го отхвърлиха с явно гласуване и мнозинство.

След като бе отхвърлен от Националния съвет, въпросът ще бъде решен от конгреса, който се събира на 15 юни, уточнява "24 часа“.

Нинова подаде оставка пред Националния съвет, но реално ще остане на поста си поне до конгреса, тъй като пленумът отказа да избре зам.-председател, който да изпълнява тази длъжност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Курнелия крепи Бойко

преди 4 години

*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още? Ха-ха-ха...Всички, които помагат на *** да се задържи на власт в БСП всъщност косвено подкрепят Бойко. Това е очевидно и се вижда отлично на всички избори...Падне ли *** от власт в БСП може и да има някакви шансове.

16

@ к.6

преди 4 години

До АнонименДа допълня: За 10 г. управление на ГЕРБ са умрели 1,6 млн. стари хора - виж информацията на ЦСИ за смъртността в България през последните 10 години. На това му се казва геноцид: много ниски пенсии и за 2 празници годишно доплащане на тези с ниски пенсии по 40 лв. А Боце и мин.Горанов се хвалят, че СрРЗ стана 1050 лв! Отделно 700 хил. млади хора, повечето с висше и полувисше образование, напуснали БГ. А Баце и мин.Вълчев поставят ударението върху образованието.Баце, пак ли ще крадем?

15

socialen

преди 4 години

БСП е най-модерната партия.

fallback