Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Здравният ни модел е остарял и има нужда от промени, заяви председателят на Сдружение "Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония" Наталия Маева.

"Процедурата при нас е по-бавна, защото нямаме електронно досие и трябва да се носят всички изследвания", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя обясни, че в приоритетите на европейската комисия винаги се е говорило, че трябва да има универсален достъп до здравеопазване и то трябва да стане до 2030 г.

В България се дават пари просто за да се реши някакъв проблем. Според Маева трябва да се помисли как семействата на тежко болни деца да бъдат облекчени.

Колкото до това дали имаме еднакъв достъп до здравеопазването за спешна помощ с другите страни в Европа, тя посочи, че е въпрос на стандарт и уеднаквяване.

Тя добави, че нашият здравноосигурителен модел не е приемлив и трябва да го променим, защото е остарял.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

След толкова реформи, нито здраве, нито образование, нито спорт, абе хайде да спрем с реформите. Току виж, станало по ясно, какво трябва да правим.

4

Анонимен

преди 4 години

Толко е добра здравната ни реформа, че те изписват здрав, и умираш щом излезеш от болницата. Намират се и добри лекари но бюрокрацията им пречи да лекуват . А има и гнили плодове сред тях които искат само пари от пациентите. 79582

3

Анонимен

преди 4 години

Здравеопазването тук няма нищо общо с европейското!

fallback