Снимка: архив, Булфото
fallback

Членове от Централната избирателна комисия (ЦИК) посетиха вчера склада, в който са доставени машините за гласуване с цел да се инспектира техният брой, начина на съхранение и охрана, предаде "Дарик".
 
В съответствие с договора за обществената поръчка за "Наемане на 3000 специализирани устройства с инсталиран софтуер за електронно машинно гласуване, както и логистично осигуряване и обслужване на специализираните устройства до секционните избирателни комисии в страната, обучение на персонал за работа с устройствата за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019 г." всичките изискуеми машини за гласуване са доставени в срок при спазване на изискванията за съхранение, контрол и охрана, съобщиха от комисията.
 
Експерти от Българската академия на науката и Софийски университет ще сертифицират и одитират машините за гласуване с инсталирания софтуер, съобщиха още от ЦИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Аз

преди 4 години

Цецо ИнспеКторът (ЦИК), инспектирах машините и без нито един глас за нас ще спечелим изборите господин Тиквс

10

Анонимен

преди 4 години

"Аз не съм чул Германия да наема машини за гласуване"Не си, защото Германия спря машинното си гласуване след скандали за прозрачността и възможност пълни фалшификации.Накрая Федералният им Конституционен Съд удари балтията на машинното гласуване и всичките им машини за стотици милиони са за скрап.Същото както машините за много милиони Евро в Холандия, Ирландия и т.н. В Холандия техни компютърни специалисти набараха една машина и показаха какви скандални фалшификацци са елементарни.

9

До 5

преди 4 години

За 3000 малини ти трябва стая а не отделна сграда за склад. Охраната охранява сграда, район а не само една стая. Аз не съм чул Германия да наема машини за гласуване, Франция, Италия, Белгия, Дания ... хммм май само ние наемаме на цена да се купят. Схващаш ли или поне направи малко ресърч. В Интернет има всичко но иска четене.Всичко в БГ без изключение е за пари, при бедните е така. На никой отгоре не му дреме за спестявания и държавен бюджет. Мисли се само за днес.

fallback