Снимка: Bulgaria ON AIR

Президентът Румен Радев коментира политическата ситуация в страната като посочи, че скандалите с имотите на властта няма как да бъдат заглушени, защото гражданите очакват реално противодействие на корупцията. Държавният глава заяви, че е равно отдалечен от всички партии и отправи критики към Бойко Борисов, че води предизборна кампания с пари от държавния бюджет.

Още по темата

За поредните нападки между президент и премиер в студиото на "Денят ON AIR" говорят политолозите доц. Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов.

"Докато двамата са от различни лагери, винаги можем да очакваме да има такъв вид сблъсък и конфронтация. Още повече, когато президентът има политически мераци и слиза на нивото на партийната политика, влиза в партийни пререкания с партийните лидери. Очевидно е, че когато заемаш държавен пост, харчиш държавни пари и очевидно президентът използва целия бюджет на президентската администрация да прави черен ПР на управляващите, което представлява предизборна агитация", смята Стойчев.

Стефанов се съгласи с твърдението му, като заяви, че на Радев само му се иска да е независим и този черен пр, който използва, е доста "долнопробен". Той допълни, че чрез поведението си, президентът заема страната на опозицията, което не е безпартийно.

По думите на доцента, Радев заема ясно страната на Корнелия Нинова. А Стефанов допълни, че БСП, които са със 100-годишна традиция, е показала, че нищо не е научила.

Според Стойчев социологията има за цел да формира нагласите, а е ясно, че между ГЕРБ и БСП има разлика, която не може да бъде стопена. Въпреки че се твърди обратното.

По темата за скандалите с апартаментите и двамата политолози се обединиха около мнението, че това с апартаментгейт е симптом на самозабравяне и е ясно, че не се толерира от хората. Въпреки това, хората си подкрепят определена партия, независимо какво се излага на показ в тези скандали.

Относно поисканата оставка на председателя на ВКС от депутатите, гостите на Bulgaria ON AIR посочиха, че това, което той прави е "удар срещу ефективната реформа в правораздавателната система, защото този мониторинг се оказа неефективен да постигне добри резултати".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase