Снимка: Reuters
fallback

Kазваме на Митницата къде държим колекцията си от скъпи вина. Предложението е записано в Средносрочната бюджетна прогноза за периода 2020 - 2022 г., одобрена от правителството, пише "Монитор".

Oще по темата

Фирмите да внимават с Англия, да не изнасят около Brexit

При закупуване или получаване на бутилирани алкохолни напитки или ограничени серии пури с колекционерска стойност, които подлежат на облепване с бандерол, но нямат стикер за платен акциз в страната, ще трябва да се подаде уведомление до митническото учреждение по местонахождение на обекта/помещението, където ще се съхраняват стоките, предлагат от финансовото министерство. Уведомлението ще се подава предварително и не по-късно от деня на закупуване/получаване на акцизните стоки.

В 7-дневен срок акцизните стоки ще се въвеждат в данъчен склад за поставяне на бандерол. При изтичане на срока на валидност на бандерола нов няма да се поставя.

В новата наредба се казва, че трябва да се въведат ясни правила за колекционирането на алкохол и пури.

Обмисля се и прецизиране на разпоредби в Закона за акцизите и данъчните складове, свързани със случаите, в които се предлагат за продажба и алкохолни напитки (вино), което представлява една голяма част от предоставяните за продажба акцизни стоки чрез интернет.

В документа е записана и законова регламентация относно прилагане на условието за заплащане на пълния размер за акциза при наличие на хипотезата за надвишаване на годишното допустимо производство от 200 000 хектолитра бира от производител, получил удостоверение за независима малка пивоварна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Киро Кюмюря

преди 4 години

От Пунта Кана пурите луксозни ли са? Ако не, имам още една, по-дебела и с аромат не на тютюн, мога нея да дам да я обложат с акциз и да и лепнат бандерол...

8

Анонимен

преди 4 години

Гербавите лакеи са готови да извадят биберон от устата на бебе за да получат някой лев! Няма такива гладни за "усвояване" селяни!

7

Ритница

преди 4 години

Що не си ги заврете тези пури и бутилки на някои тъмни места, заедно с бандерола.

fallback