Снимка: Reuters

Парламентът ратифицира споразумение с Международната банка за възстановяване и развитие за подкрепа за откриването на неин офис у нас.

Кабинетът ще предостави финансова подкрепа за откриването на офиса в София. За това държавата ще даде в периода 2019-2023 г. над 9 млн. лева.

Планира се изпълнението на проекта да е поетапно, като първата фаза ще стартира през юли 2019 г. и ще достигне пълния капацитет от 300 заети места в петгодишен срок.

Международната финансова институция прогнозира нетните приходи за държавата от дейността да достигнат 2,3 млн. евро през петата година.

Очаква се в офиса да бъдат наети голям брой специалисти по информационни технологии, които ще заменят и разширят услугите и продуктите, доставяни от Вашингтон.

Установяването на подобна структура у нас ще способства за осигуряването на работни места за високотехнологични специалисти и за надграждането на потенциал в сектори с висока добавена стойност.

Освен това ще се издигне престижът на страната ни пред международната инвеститорска общност като атрактивна дестинация за бизнес и инвестиции, пише в мотивите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase