Снимка: архив "Булфото"
fallback

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е дал указания да се започне производство по установяване и премахване на незаконни постройки в кв. "Орландовци" – по протежение на улиците "Дан Колов", "Лавандула" и ул. "Сините камъни". Заместник министър-председателят е сезиран за проблема от живущи в кв. "Орландовци", съобщават от ВМРО.

Oще по темата
 

Гражданите са представили подписка от 517 души, които посочват, че в посочената територия се формира незаконно поселище, кварталът се превръща в гето. Проблемът е от години и положението е нетърпимо. Жители на района се оплакват от влошаване на качеството на живот и от зачестилите престъпления – посегателства над личността, грабежи, домови кражби, разпространение на наркотици и хулигански прояви. В оплакването се посочва също така, че от години в незаконните постройки се населват приходящи лица без да имат основание да обитават въпросните терени и сгради.

Каракачанов е изпратил подписката до кмета на Столична община с настояване да се извърши незабавна проверка, да се установи броят и видът на незаконните постройки и да се започне премахването им. В отговор "Общински строителен контрол" при Направление "Архитектура и градоустройство" образува проверка и възлага започването на процедурата по установяване и премахване на незаконните постройки във формиралото се гето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

БПФ

преди 5 години

Браво на министъра, ама негова работа ли е това? Хъхрешката пoдлога фъндъкова защо съществува на света? Под нейното управление хъхршките гета и кaтуни набъбнаха като гъби - кога ще и се потърси отговорност?

30

Анонимен

преди 5 години

До ВасилеваНерде Ямбол, нерде Стамбул.Близо до ул."Малашевска" са, а тя започва срещу югоизточния край на Централните софийски гробища.

29

Василева

преди 5 години

Посочените улици са в район Подуяне,зад Балканстар и под Битака!

fallback